Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuw in Het GielsBos! Dementievriendelijk zwemmen

Nieuws

Op 12 oktober 2023 ging er een nieuw initiatief van start in Het GielsBos! In ons belevingszwembad Waterlelie kunnen mensen met dementie één keer per maand deelnemen aan een zwemsessie. 

Elke sessie vindt plaats op donderdag voor 18 deelnemers met dementie, vergezeld door een begeleider. Zwemmen ontspant het lichaam, vermindert angst en geeft een boost aan het geestelijk welzijn.

Bovendien heeft Waterlelie alles in huis om mensen met dementie optimaal te laten genieten. Er is een in hoogte verstelbare bodem, er zijn douchestoelen, douchebrancards, extra brede deuren, een tillift, een beweegbare bodem en een inlooptrap. Wie liever wil relaxen kan ontspannen in de wellness. Er worden zoveel mogelijk prikkels gedempt door het licht te verminderen, rustige muziek af te spelen en eventueel te werken met beelden. De temperatuur van het zwembad is ook iets warmer dan gemiddeld.

Alzheimer Liga Vlaanderen is verheugd over de samenwerking tussen de gemeente Lille, WZC Lindelo, CADO Lille en Het GielsBos: “Door deze maandelijkse zwemsessies creëren we een waardevolle en inclusieve ruimte waar mensen met dementie en hun naasten zich gesteund en begrepen voelen. Samen zetten we stappen naar een dementievriendelijkere samenleving, waarin de behoeften en mogelijkheden van mensen met dementie volop worden erkend en gewaardeerd”.

Wie meer info wil of graag wil inschrijven, kan contact opnemen met Kim Claesen, referentiepersoon dementie WZC Lindelo, via kim.claesen@lindelo.be of 014 88 99 11.