Abonneren op feed RSS Feed
Bijgewerkt: 51 min 17 sec geleden

Organogram

10. december 2020 - 14:19

Nieuwe organisatiestructuur voor Het GielsBos
 

Het GielsBos staat op een kantelpunt. Vanaf 2021 stappen we over naar een innovatief organisatiemodel waarin we de zorg nog meer rond de cliënt gaan organiseren vanuit drie grote zorgclusters.

Onze ambitie is om elke dag opnieuw de best mogelijke zorg te geven aan onze buitengewone cliënten. We willen dat Het GielsBos een warme plek is waar onze cliënten centraal staan, waar het fijn is om te verblijven én ook om te werken. We willen de voordelen die een grote organisatie als Het GielsBos heeft, behouden maar tegelijk ook het teamwork en de drive van kleinschalige organisaties nastreven.

We staan bovendien voor een aantal uitdagingen (denk o.a. aan de persoonsvolgende financiering) die vragen om ondernemerschap, meer autonomie voor de teams en betrokken medewerkers die elke dag opnieuw het beste van zichzelf willen geven. Om onze missie, visie en ambities duurzaam waar te maken, is sterk ontwikkeld leiderschap nodig.

Om dit te realiseren zal Het GielsBos in 2021 een nieuwe organisatiestructuur en een nieuwe leiderschapsstijl uitrollen, waarin we nog meer cliëntgericht werken en waarin de teams meer regelmogelijkheden krijgen.
 

 

Vanaf 2021 organiseren we de zorg voor onze cliënten vanuit 3 grote zorgclusters:

Een zorgcluster rond Grasland, Klaverveld, Berthoutstraat + team dagopvang, mobiele begeleiding
Een zorgcluster rond Rozendries, Bosheuvel, Boskapelstraat + nachtteam
Een zorgcluster rond Mezenhof, Vos, Bisschopslaan, Salamanderstraat

Een zorgcluster zal bestaan uit 12 tot 15 zorgteams en telt ongeveer 150 medewerkers. Rond de woonteams wordt in elke cluster een dagbestedingsteam en een zorgondersteuningsteam georganiseerd. Deze teams bestaan uit medewerkers van verschillende disciplines. Een meewerkende teamleider ondersteunt de teams.

Er wordt voor elke cluster een zorgmanager aangesteld, die de cluster zal leiden, samenwerkingen zal aangaan en die mee vorm zal geven aan het zorgbeleid van Het GielsBos.

Ook de zorgteams worden opnieuw samengesteld. We stellen evenwichtige teams samen op basis van de voorkeur van de medewerkers, hun ervaring, leeftijd, profiel, talenten en vaardigheden. Het doel is dat elk team zo autonoom mogelijk een goed antwoord kan bieden op de ondersteuningsvragen van de cliënten. Uiteraard houden we er rekening mee dat er voldoende continuïteit blijft voor de cliënten.

De nieuwe teams zullen operationeel zijn op 1 maart 2021.

De nieuwe structuur wijzigt het organogram fundamenteel en legt verantwoordelijkheid zo laag als mogelijk in de organisatie bij de diverse teams.

Het huidig directieteam en coördinatieteam worden opgeheven. In de plaats komt 1 managementteam dat bestaat uit 6 managers en de directeur (Pol Vanden Weygaert). Het nieuwe team komt op regelmatige tijdstippen samen onder leiding van de directeur. Hierdoor blijven er drie hiërarchische lagen over onder de raad van bestuur.

De verschillende facilitaire en logistieke teams worden gegroepeerd in 1 cluster en vallen onder de facilitair manager. Binnen deze cluster valt ook de uitbating van de zorginfrastructuur en bovenlokale diensten. De HR-manager is verantwoordelijk voor HR en payrollbeheer (loon- en personeelsadministratie). De financieel manager is verantwoordelijk voor financieel beheer, administratie en ICT. Al deze ondersteunende teams werken op maat van de 3 zorgclusters.

Het management zal als één team de nieuwe organisatie en de vernieuwde werking moeten uitrollen en de kwaliteit van zorg op lange termijn waarborgen.

We werken aan een cultuuromslag: zo gaan we het komende jaar aan de slag met onze nieuwe visie op gedeeld leiderschap in de organisatie. We streven naar een cultuur waarin mensen goesting krijgen om verantwoordelijkheid te dragen en initiatief te nemen.

We evolueren verder naar een organisatie waar de cliënt centraal staat en waar teams groeien naar decentraal en multidisciplinair werken.

Samen gaan we voor een GielsBos waar het goed is om te wonen, te leven en te werken!

 

Infosessie woon- en leefkosten

8. december 2020 - 14:50

link

Logopedie voor externe cliënten

15. september 2020 - 11:32

LOGOPEDIE IN HET GIELSBOS 

Op de dienst logopedie kan je terecht voor onderzoek en behandeling van gehoor- en communicatieproblemen en eet- en drinkproblemen. Bekijk zeker eens onze flyer!

 

[accordion]

GEHOOR

Het onderzoek van het gehoor bij mensen met een verstandelijk beperking is heel belangrijk. Een goed gehoor draagt immers bij tot een goede communicatie. Het gehooronderzoek bij mensen met een verstandelijk handicap is niet altijd eenvoudig. Veel hangt af van de instrueerbaarheid van de persoon, de aard van de auditieve stimulus en de responsmogelijkheden.

Bij onze audiologe kan je terecht voor het bepalen van de gehoordrempel met behulp van aangepaste gehooronderzoeken, speciaal voor cliënten die moeilijk onderzocht kunnen worden bij een NKO-arts of in een hoorcentrum. Naast drempelbepaling kan ook de winst van hoortoestellen bepaald worden en kan het spraakverstaan onderzocht worden.

COMMUNICATIE

Communicatie is niet altijd zo vanzelfsprekend. Enerzijds willen we de persoon met een communicatieve beperking de mogelijkheid geven om zijn noden kenbaar te maken, anderzijds willen we deze persoon helpen om zijn omgeving beter te begrijpen.

Bij onze logopediste kan je terecht voor de afname van een ComVoor om het niveau van visuele informatieverweking te bepalen. Aan de hand hiervan kunnen adviezen geformuleerd worden voor een visueel communicatiesysteem op maat (dagschema, weekschema, stappenplan). Daarnaast kan ook op zoek gegaan worden naar een aangepaste manier van communiceren aan de hand van gebaren of communicatiehulpmiddelen.

We kunnen ook ondersteuning en begeleiding bieden aan de omgeving en de cliënt bij de opstart en het gebruik van het communicatiehulpmiddel. Dit is steeds individueel te bekijken.

ETEN EN DRINKEN

Eten en drinken kan moeizaam verlopen. Vaak hoesten, eten weigeren,… zijn kenmerken die regelmatig voorkomen bij mensen met slikproblemen.

Na observatie van één of meerdere eetsituaties kunnen onze logopedisten adviezen geven waardoor maaltijden terug aangenaam en veilig verlopen (bv. aanpassing van consistenties, aangepast eet- en drinkmateriaal,…).

VORMING

Verder bieden we vorming aan op maat over voeding, communicatie en Spreken Met Ondersteuning van Gebaren (SMOG).

WAAR?

Wij geven behandelingen in Het GielsBos in Gierle (tenzij anders afgesproken). Onderzoek van het gehoor vindt steeds plaats in Het GielsBos

HOE CONTACTEREN?

Indien je vragen hebt, kan je ons contacteren via mail logopedie@hetgielsbos.be

KOSTPRIJS?

Voor de actuele prijzen, kan je ons best contacteren via mail logopedie@hetgielsbos.be

[/accordion]

 

Het GielsBos is een inclusieve onderneming!

8. september 2020 - 14:30

Het GielsBos geeft mensen echte werkervaringskansen. We zetten ons in om ze in te schakelen op de arbeidsmarkt via werkplekleren en jobcoaching.  Daarom mochten we van Werkplekarchitecten WEB vzw en I-Diverso het Referentiebewijs Inclusieve Onderneming 2020 ontvangen. Daarmee dragen we ook bij aan de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, zoals waardig werk en economische groei, kwaliteitsonderwijs en het verminderen van ongelijkheid.

Gezichten van Het GielsBos

23. juli 2020 - 11:15

2019 ligt al even achter ons. In het jaarverslag blikken enkele gezichten van Het GielsBos met ons terug. Het relaas van de inspirerende en hartverwarmende babbels die we met hen hadden, kan je lezen via jaarverslag 2019

Gezichten van Het GielsBos in ons jaarverslag 2019

22. juli 2020 - 15:18
image: 

2019 ligt al even achter ons. In het jaarverslag blikken enkele gezichten van Het GielsBos met ons terug. Het relaas van de inspirerende en hartverwarmende babbels die we met hen hadden, kan je lezen via jaarverslag 2019 

Eetfestijn

5. februari 2020 - 10:39

Binnenkort online inschrijven voor het eetfestijn op 21 maart 2020.

Affiche

Herfsteditie GielsBos! staat online

3. oktober 2019 - 13:20

Klik hier om het magazine te openen. Veel leesplezier!

 

Herfsteditie GielsBos! staat online

3. oktober 2019 - 13:20

Klik op de foto om het magazine te openen. Veel leesplezier!

 

Symposium Autisme 2019: Motivatie en beloning

29. augustus 2019 - 11:02

Motivatie en beloning bij personen met autisme en een verstandelijke beperking

 

 • Wanneer? 21 november 2019, 13u30-16u30
 • Waar? Ontmoetingscentrum De Lork, Het GielsBos
 • Wie? Steven Degrieck van Autisme Centraal

Inschrijven kan hier.

Symposium Autisme 2019: Motivatie en beloning

29. augustus 2019 - 11:02

Motivatie en beloning bij personen met autisme en een verstandelijke beperking

 

 • Wanneer? 21 november 2019, 13u30-16u30
 • Waar? Ontmoetingscentrum De Lork, Het GielsBos
 • Wie? Steven Degrieck van Autisme Centraal

Inschrijven kan hier.

Zomer-editie GielsBos! staat online

1. juli 2019 - 12:15

We gaan goedgemutst de zomer in met onze nieuwe editie van GielsBos!

Zomer-editie GielsBos! staat online

1. juli 2019 - 12:15

We gaan goedgemutst de zomer in met onze nieuwe editie van GielsBos!

Nog enkele plaatsen vrij: jongerenkampen zomer 2019

1. april 2019 - 16:37

Leeftijd: vanaf 17 jaar - Prijs: gratis - Periode: 1-5 juli 2019 & 8-12 juli 2019

Tijdens de zomermaanden kunnen jongeren vanaf 17 jaar deelnemen aan de Jongerenkampen. Deze kampen zijn volledig gratis! In ruil voor een heerlijk vol pension en gezellige accomodatie bieden deze jongeren hun enthousiaste inzet om activiteiten met onze bewoners te begeleiden. Zo organiseren we bv. een daguitstap, we gaan wandelen en een terrasje doen, maken fietstocht met tandems en rolstoelfietsen, we doen een lekkere barbecue, snoezelen, massage enz.

‘s Avonds zijn onze zomerse begeleiders vrij en staat de infrastructuur van Het GielsBos tot hun beschikking: sporten in de sporthal, zwemmen in het overdekt zwembad, films bekijken op groot scherm, een pintje pakken, …

Wil je meer weten over de jongerenkampen? Onze animatiedienst vertelt je er alles over!

Klik hier voor onze folder over deze jongerenkampen.

Nog enkele plaatsen vrij: jongerenkampen zomer 2019

1. april 2019 - 16:37

Leeftijd: vanaf 17 jaar - Prijs: gratis - Periode: 1-5 juli 2019 & 8-12 juli 2019

Tijdens de zomermaanden kunnen jongeren vanaf 17 jaar deelnemen aan de Jongerenkampen. Deze kampen zijn volledig gratis! In ruil voor een heerlijk vol pension en gezellige accomodatie bieden deze jongeren hun enthousiaste inzet om activiteiten met onze bewoners te begeleiden. Zo organiseren we bv. een daguitstap, we gaan wandelen en een terrasje doen, maken fietstocht met tandems en rolstoelfietsen, we doen een lekkere barbecue, snoezelen, massage enz.

‘s Avonds zijn onze zomerse begeleiders vrij en staat de infrastructuur van Het GielsBos tot hun beschikking: sporten in de sporthal, zwemmen in het overdekt zwembad, films bekijken op groot scherm, een pintje pakken, …

Wil je meer weten over de jongerenkampen? Onze animatiedienst vertelt je er alles over!

Klik hier voor onze folder over deze jongerenkampen.

Lente-editie GielsBos! staat online

26. maart 2019 - 11:34

De lente is in het land en de nieuwe editie van ons magazine ook...

Klik snel door om alles te lezen over de BOM van Het GielsBos!

 

Lente-editie GielsBos! staat online

26. maart 2019 - 11:34

De lente is in het land en de nieuwe editie van ons magazine ook...

Klik snel door om alles te lezen over de BOM van Het GielsBos!

 

Oase

18. februari 2019 - 11:03

Oase is een belevingscentrum voor iedereen die nood heeft om te bewegen of bewogen te worden, om te ontspannen of om gestimuleerd te worden. We richten ons hierbij voornamelijk maar niet uitsluitend op personen met een beperking.

Oase bestaat uit 3 activiteitenruimtes waarin je kan relaxeren en beleven, maar ook actief kan bewegen. Zowel groepen als individuele gebruikers zijn van harte welkom in Oase.

De Stille Oase

Rustig ontspannen en relaxen in één van de vier cocons. Kom en ontdek de geheel eigen beleving van iedere cocon.

 • Schommelstoel
  Zet je neer en wieg zachtjes heen en weer.
 • Waterbed
  Leg je neer en geniet van de projectie op het plafond.
 • Trilvloer
  Luister niet enkel naar de muziek, maar voel het ritme ook in je lichaam.
 • Kussenhoek
  Grote en kleine kussens om heerlijk in weg te dromen.

Dankzij de tillift kan werkelijk iedereen deze cocons ervaren.

Beleefoase

Bewegen (of bewogen worden) en beleven staat in deze ruimte centraal. Naast enkele tactiele elementen zijn er ook heel wat technologische snufjes terug te vinden in de beleefoase. In deze oase kan je zowel individuele activiteiten opzetten in de aparte nissen als groepsactiviteiten organiseren.

 • Speelblokken
  Blokken met speelse vormen om met te bouwen, op te zitten, in te puzzelen…
 • Nebula muur
  Interactieve speelmuur met verschillende spelletjes om jong & oud te entertainen.
 • Zorgrobot Zora
  Kom zingen, dansen, bewegen en spelletjes spelen, samen met onze zorgrobot Zora. 
 • Pactive Motion
  Niet bewegen, maar bewogen worden in deze comfortabele zetel. De zetel beweegt volgens de beelden op het scherm en laat personen met beperkte fysieke mogelijkheden dingen ervaren die anders niet mogelijk zijn.
 • Speelballen en –linten
  Schuif de ballen en linten vanuit de kast in de ruimte en experimenteer er op los.
Speeloase

Kan je niet stilzitten en hou je drama, film kijken of dansen? Dan is deze oase iets voor jou.​

 • Backstage
  Gebruik de verkleedkledij en attributen om de acteur in jou naar boven te halen.
 • Toneel
  Kies zelf een speelscène en projecteer deze op de muur.
 • Film
  Waan je in een bioscoopzaal en bekijk film op groot scherm.
 • Dans
  Zet de showverlichting aan, de muziek luid en dans doorheen de ruimte.
Prijzen

De prijzen voor Oase gelden per uur.

 • Groepen:
  • 1 Oase naar keuze: € 25/u
  • Combinatie van 3 oases: € 65/u
   (max. 10 personen per ruimte)
 • Individueel:
  • 1 Oase naar keuze: € 5/u
  • Begeleider mag gratis mee
 • Combinaties met Waterlelie:
  • 1 uur Oase- ruimte naar keuze + 1 uur belevingsbad + 1 uur Wellness = € 80
  • 1 uur (heel) Oase + 1 uur belevingsbad + 1 uur wellness = € 120
Reservatie & info

Wil je reserveren of wil je meer info? Contacteer ons!

oase@hetgielsbos.be
014 60 12 11

 

Oase

18. februari 2019 - 11:03

Oase is een belevingscentrum voor iedereen die nood heeft om te bewegen of bewogen te worden, om te ontspannen of om gestimuleerd te worden. We richten ons hierbij voornamelijk maar niet uitsluitend op personen met een beperking.

Oase bestaat uit 3 activiteitenruimtes waarin je kan relaxeren en beleven, maar ook actief kan bewegen. Zowel groepen als individuele gebruikers zijn van harte welkom in Oase.

De Stille Oase

Rustig ontspannen en relaxen in één van de vier cocons. Kom en ontdek de geheel eigen beleving van iedere cocon.

 • Schommelstoel
  Zet je neer en wieg zachtjes heen en weer.
 • Waterbed
  Leg je neer en geniet van de projectie op het plafond.
 • Trilvloer
  Luister niet enkel naar de muziek, maar voel het ritme ook in je lichaam.
 • Kussenhoek
  Grote en kleine kussens om heerlijk in weg te dromen.

Dankzij de tillift kan werkelijk iedereen deze cocons ervaren.

Beleefoase

Bewegen (of bewogen worden) en beleven staat in deze ruimte centraal. Naast enkele tactiele elementen zijn er ook heel wat technologische snufjes terug te vinden in de beleefoase. In deze oase kan je zowel individuele activiteiten opzetten in de aparte nissen als groepsactiviteiten organiseren.

 • Speelblokken
  Blokken met speelse vormen om met te bouwen, op te zitten, in te puzzelen…
 • Nebula muur
  Interactieve speelmuur met verschillende spelletjes om jong & oud te entertainen.
 • VR – bril
  Breng een virtuele wereld tot leven met deze bril. Van beleven en rondkijken tot actieve games.
 • Pactive Motion
  Niet bewegen, maar bewogen worden in deze comfortabele zetel. De zetel beweegt volgens de beelden op het scherm en laat personen met beperkte fysieke mogelijkheden dingen ervaren die anders niet mogelijk zijn.
 • Speelballen en –linten
  Schuif de ballen en linten vanuit de kast in de ruimte en experimenteer er op los.
Speeloase

Kan je niet stilzitten en hou je drama, film kijken of dansen? Dan is deze oase iets voor jou.​

 • Backstage
  Gebruik de verkleedkledij en attributen om de acteur in jou naar boven te halen.
 • Toneel
  Kies zelf een speelscène en projecteer deze op de muur.
 • Film
  Waan je in een bioscoopzaal en bekijk film op groot scherm.
 • Dans
  Zet de showverlichting aan, de muziek luid en dans doorheen de ruimte.
Prijzen

De prijzen voor Oase gelden per uur.

 • Groepen:
  • 1 Oase naar keuze: € 25/u
  • Combinatie van 3 oases: € 65/u

(max. 10 personen per ruimte)

 • Individueel:
  • 1 Oase naar keuze: € 5/u
  • Begeleider mag gratis mee
 • Combinaties met Waterlelie:
  • 1 uur Oase- ruimte naar keuze + 1 uur belevingsbad + 1 uur Wellness = € 80
  • 1 uur (heel) Oase + 1 uur belevingsbad + 1 uur wellness = € 120
Reservatie & info

Wil je reserveren of wil je meer info? Contacteer ons!

oase@hetgielsbos.be
014 60 12 11

 

Oase

18. februari 2019 - 9:53

Oase is een belevingscentrum voor iedereen die nood heeft om te bewegen of bewogen te worden, om te ontspannen of om gestimuleerd te worden. We richten ons hierbij voornamelijk maar niet uitsluitend op personen met een beperking.

Oase bestaat uit 3 activiteitenruimtes waarin je kan relaxeren en beleven, maar ook actief kan bewegen. Zowel groepen als individuele gebruikers zijn van harte welkom in Oase.

Pagina's